Winkelwagen

Hoe werkt het?

Voor elke bestelling die wordt geplaatst plant Afinjo een boom in samenwerking met Tree-nation. Door deze boom te planten wordt de CO2 uitstoot van uw bestelling gecompenseerd. Bij aankoop van een bestelling krijgt u een boom, u kunt direct zien welke soort boom er wordt geplant en waar ter wereld deze boom terecht komt. De bossen worden op verschillende plekken ter wereld gecreëerd, van Madagaskar tot in Frankrijk en van Colombia tot in Burkina Faso zijn al bomen geplant. De samenwerking met Tree Nation zorgt er voor dat we ook in Europa bomen planten, en niet alleen aan de andere kant van de wereld. Bekijk Waar de bomen van Afinjo nu al staan op onderstaande kaart. Hier is te zien dat Afinjo bijvoorbeeld ook mee werkt aan het herstel van de Amazone.

Voordelen van het planten van bomen

Door het planten van een boom worden schadelijke stoffen zoals CO2 uit de lucht onttrokken en dit draagt op deze manier bij aan een schonere lucht. Dit heeft een positieve impact op het klimaat wereldwijd, de klimaatverandering wordt hierdoor tegengegaan. Het aanplanten van bossen is een van de meest effectieve manieren om klimaatverandering tegen te gaan. De geplante bomen hebben ook nog andere voordelen. Door het planten van bomen overal ter wereld wordt ontbossing tegengegaan, dit komt ten goede aan de biodiversiteit. Zo leven er veel verschillende dieren in de bossen, zoals insecten. Bovendien worden de bomen geplant in kwetsbare leefgebieden. Hierdoor worden lokale gemeenschappen ondersteund, de bossen zijn voor hen een belangrijke bron voor voedsel. De lokale bevolking profiteert van deze nieuwe bossen doordat het een positieve invloed heeft op de lokale economie.

Nadelen van het planten van bomen

Zijn er ook nadelen te noemen bij het planten van bomen? Als het niet op de juiste manier gebeurt, helaas wel. Gelukkig zorgt Tree Nation er voor dat alle projecten aan hoge eisen voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld genoeg diversiteit zijn, en is er niet alleen focus op CO2 opname. Tree Nation doet zijn uiterste best om hiermee potentiële nadelen tot het minimum te beperken.

De bijdrage van Afinjo

De uitstoot van een gemiddelde Nederlander is ongeveer 9 ton CO2 per jaar. Voor het hele team bij Afinjo compenseren wij de volledige CO2 uitstoot. Met de aanplant van één boom per bestelling kunnen wij een groot deel van de CO2 welke ontstaat bij productie, transport en gebruik van onze producten compenseren. Wil jij ook direct impact maken? Bekijk de mogelijkheden op tree-nation.com.

Plekken waar Afinjo bomen worden geplant.

Deze website gebruikt Cookies om een optimale gebruikservaring te garanderen.