Winkelwagen
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7 - Belangrijkste Verschillen
   09/12/2023 15:33:23     Home , Productreviews
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7 - Belangrijkste Verschillen

Is de Xiaomi Mi Band 8 (Mi Smart Band 8) veel beter dan zijn voorganger de Xiaomi Mi band 7 (Mi Smart Band 7)? In dit artikel vergelijken wij de grootste verschillen. De grootste verandering zit dit keer niet in de tracker, maar in het bandje. Deze bestaat nu uit twee stukken. Bij zijn voorganger is dit één stuk waar de band in geklemd wordt. Daarnaast is de batterijduur van de Mi Band 8 verhoogd naar 16 dagen.

Beeldscherm

De Mi Smart Band 8 heeft net als zijn voorganger een 1,62" (4,11cm) groot scherm. De verhoudingen zijn een paar millimeter anders, dit is echter niet zichtbaar. Wat mogelijk wel opvalt is dat de nieuwste Mi Band net iets dunner is. De tracker zit hiermee vlakker tegen de pols. Een mooie update is de helderheid van het scherm. Deze is verhoogd van 500 naar 600 nit. Daarnaast is de verversing van het scherm (Refresh Rate) verhoogd van 30Hz naar 60Hz.

Bandje

Voor wie bekend is met de Mi band & Mi Smart Band serie zal het typische bandje kennen: een bandje uit één stuk waar de tracker in gedrukt kan worden. Dit jaar heeft Xiaomi voor een andere aanpak gekozen. Bij deze nieuwste versie wordt een bandje uit twee stukken geïntroduceerd. Zo dient het bandje aan de boven- en onderkant aan de tracker geklikt te worden, vergelijkbaar met de Mi Band 7 Pro. Hierdoor zijn er ook andere mogelijkheden om de band te dragen. Xiaomi heeft namelijk een "halsketting" variant geïntroduceerd waarbij de tracker aan een ketting kan worden geklikt. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bevestiging aan sportschoenen.

Sportmodi

De Xiaomi Mi Smart Band 8 heeft inmiddels 150 verschillende sportmodi waarvan de activiteit bijgehouden kan worden. Zijn voorganger kan 130 sportmodi tracken. In de praktijk zullen niet veel gebruikers hier profijt van hebben, toch is het fijn als jouw favoriete sport er nu bij zit!

Vergelijking in tabel

In onderstaande tabel zijn de verschillen weergegeven.

Mi Smart Band 7Mi Smart Band 8
Batterijduurtot 14 dagenTot 16 dagen
Batterijcapaciteit180mAh190mAh
Schermhelderheid (nit)500600
Refresh Rate 30Hz60Hz
BandjeBandje uit één stukTwee losse onderdelen
Sportmodi130150
Bluetooth5.25.1

 

Opmerkingen

Log in of registreer om reacties te plaatsen

Blog Zoeken

recente artikelen

Deze website gebruikt Cookies om een optimale gebruikservaring te garanderen.